Ik ben Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand ook wel BABS genoemd.


In Sliedrecht maar ook daarbuiten heb ik in de afgelopen twintig jaar vele bruidsparen in de echt verbonden. Heel speciale momenten waren de huwelijken van onze kinderen die ik als vader mocht voltrekken.


Het is een eervolle en dankbare taak om een bijdrage te mogen leveren aan wat een van de mooiste dagen in een mensenleven genoemd mag worden.


Als trouwambtenaar maak ik graag een op het bruidspaar toegesneden toespraak. Om dit te kunnen realiseren ga ik eerst op huisbezoek bij het aanstaande bruidspaar. Ik merk dan wel eens dat het voor sommigen best spannend is. Maar meestal breekt het ijs snel en is er een basis van vertrouwen. En dat laatste heb je nodig om voor het bruidspaar een herkenbare speech te kunnen maken.


Als bruidsparen in ondertrouw gaan wordt ook vaak een keuze gemaakt voor de ambtenaar. Voor bruidsparen die speciaal naar mij vragen probeer ik tijd vrij te maken. Vaak zijn dit bruidsparen die mij kennen of die al eens een huwelijksvoltrekking door mij hebben bijgewoond.


De gemeente Sliedrecht heeft een boekwerkje samengesteld waarin mijn collega’s en ik zich voorstellen. Zo is het wat gemakkelijker om de ambtenaar uit te kiezen en te reserveren.


Wellicht tot ziens in de trouwzaal


Trouwambtenaar Startpagina